Mama Lies en dochter Ester

Lies en Ester 001

Waarom hebben jullie voor Kinemusikei Dans gekozen?

Lies: Mijn jeugdjaren heb ik in West-Vlaanderen doorgebracht. Sinds mijn 11de volgde ik er lessen jazzballet bij de dansvereniging Tros. Na mijn studies vestigde ik mij in Antwerpen en nadien in Waarloos. Te ver dus om iedere week af te zakken naar West-Vlaanderen om te dansen. De danskriebel kon ik even onderdrukken, maar na de bevallingen van mijn twee dochters moest en zou ik een alternatief vinden. De zoektocht was echter niet makkelijk. Het was niet eenvoudig om een vereniging te vinden waar de ambities van de volwassengroep iets hoger lag dan het niveau van het doorsnee schoolfeestdansje. Anderzijds was/ben ik geen professionele danser en beschik ik over beperkte vrije tijd. Op een activiteit van ´Antwerpen danst´ hoorde ik via via dat de danslerares van dienst (nvdr Katja Pire) dansles gaf aan volwassenen in de buurt van Waarloos. Die avond ben ik op Katja afgestapt … en de rest is geschiedenis. Bedankt Katja ????!

Ester: Mama had mij Kinemusikei Dans voorgesteld. Ik had ondertussen ook al een paar optredens gezien en wat ik zag sprak me wel aan. Ondertussen danste er ook een nichtje van mij. Ik heb toen een proefles gevolgd bij Manuella en was onmiddellijk verkocht.

Lies:  Wat naar mijn gevoel zeker een meerwaarde van Kinemusikei Dans is, is dat de nadruk niet ligt op presteren maar op evolueren en amuseren. Er rust tegenwoordig op de schouders van (jonge) kinderen een zware prestatiedruk, heerlijk als dit niet zo hoeft te zijn tijdens de uitoefening van hun hobby. Of zoals de huisslogan zegt <It´s impossible to be unhappy when you´re dancing>.

Lies6   Lies7

Mooie dansherinneringen?

Lies: Als ik op woensdagavond niet ben gaan dansen dan heb ik het gevoel alsof er iets ontbreekt. Een specifieke dansherinnering heb ik niet onmiddellijk, wel een gevoel van voldoening wanneer je na weken oefenen een bepaalde beweging eindelijk onder de knie hebt.

Ester:  Oei, dat is een moeilijke. Herinneringen, ik kijk liever naar de toekomst. Bijvoorbeeld naar het ons volgende optreden Dance Explosion.

Ester2 Ester

Favoriete optreden?

Ester: Alle optredens hebben iets speciaals, maar mijn eerste optreden in Dieseghem Hoeve vond ik super leuk. Was het omdat ik nog klein was? Of omdat het buiten in het gras was onder de bloesembomen? Was het het dansje? … Het was ongetwijfeld het geheel.

Lies: Een optreden zorgt altijd voor wat extra adrenaline. Dit merk je ook tijdens de lessen. Iedereen is met zijn allen extra geconcentreerd en gemotiveerd en dat werkt aanstekelijk. Er heerst dan een fijne sfeer. Dus het optreden is als het ware het sluitstuk van een mooie tocht die we met zijn allen samen afleggen. Deze tocht vind ik op zijn minst even belangrijk als het optreden zelf. Het optreden zelf is dan de kers op de taart.  Als ik dan toch een keuze moet maken, dan ga toch voor mijn eerste Dance Explosion (editie 3). Eén van de nummers die we toen brachten werd gedanst op woord en niet op muziek. Niet eenvoudig, maar een leuke uitdaging en het publiek vond het ontroerend. Wat wil je nog meer?

Hoe is het om als moeder en dochter samen op te treden?

Lies: Thuis hebben we een gemeenschappelijk gespreksonderwerp en wanneer nodig worden bepaalde danspasjes aan elkaar gedemonstreerd. Dus dat schept een zekere band. Echter eens in de zaal aangekomen merk ik dat ze liever niet al te veel laat blijken dat haar mama ook meedanst. Hoe minder mededansers dat weten, hoe beter. Ze zou maar eens in verlegenheid moeten gebracht worden door haar moeder ????  De keerzijde van de medaille is dat ik niet altijd haar optreden vanuit de zaal kan beleven, bovendien heb ik het dansje tijdens de repetities al vaker gezien dus de magie van het moment is er voor mij niet meer.

Ester5

Ester: Het klopt dat ik niet aan de grote klok hang dat mijn mama hier ook danst, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet leuk vind. Tijdens een optreden kunnen we onze familieband niet verborgen houden en dat hoeft natuurlijk ook niet, want stiekem vind ik het natuurlijk tof dat we samen optreden.

 

Lies en Ester

vierkant kinemusikei dans 40

danspunt  

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.