Ik ben Jolien (27 jaar) en ik dans al bijna 20 jaar bij Kinemusikei. Ik woonde in de straat van voorzitster Annemie Urbain en via haar ben ik dus bij Kinemusikei terecht gekomen.

Het eerste optreden dat ik mij herinner was in het Lepelhof in Mortsel, voor ouders en grootouders. Het was een stuk over dromen, we dansten in onze pyjama en onze favoriete knuffel mocht meedoen. 

image 2018 04 29  image 2018 04 29w

Mijn favoriete optreden is de ‘blauwe plekken dans’ van Sofie Tack. We noemden deze dans zo omdat we er echt veel blauwe plekken aan overhielden. Uiteindelijk kregen we er toepasselijk blauwe kleedjes bij en knielappen. We mochten met onze groep optreden in de Warande in Turnhout. We repeteerden en repeteerden maar elke keer liep er wel iets mis tijdens de repetities. Het optreden zelf verliep uiteindelijk super goed, Sofie kwam zelfs letterlijk het podium opgesprongen van fierheid. Dat fijne gevoel is me altijd bijgebleven.

Jolien2

Een andere fijne ervaring was ons optreden in de Basiliek van Edegem (Sacred Places). De locatie gaf een speciaal effect aan de dans en er was ook een koor dat live zong. Ik herinner me nog wel dat het erg koud was om te dansen, vooral de stenen vloer! We dansten ook op tafels voor de inhammen op de eerste verdieping, onder de koepel. Dat gaf naast stress-kriebels ook hoogtevrees-kriebels.

Jolien3

Mijn twee zussen en mijn mama hebben ook bij Kinemusikei gedanst. Verschillende Dance Explosions en optredens in de Drabstraat waren dus echte familie-uitstappen. Omdat we soms optraden met verschillende groepen samen, heb ik regelmatig met mijn zussen kunnen dansen.

Gedurende mijn dansloopbaan bij Kinemusikei heb ik van veel getalenteerde dansers les gekregen. Elk hadden ze een eigen stijl. Van Sofie Tack kreeg ik het langst les. Zij kwam steeds met de origineelste en uitdagendste choreografieën. Grondwerk, liften, partnerwerk, solo’s, … alles kwam aan bod. Zelfs zetels, kubussen en levensgrote poppen werden gebruikt op het podium. 

image 2018 04 29c   image 2018 04 29x

Van Lindsey heb ik geleerd te dansen vanuit de ‘mula bandha’ ofwel de core/buik, en dat met een glimlach elke beweging beter lukt (en dan vooral het stretchen). Onder leiding van Katja Pire heb ik mijn eerste Dansproject mogen dansen. Deze dans op The puzzle van Ane Brun, in groene kleedjes en met legerboots, zal ik altijd onthouden. Daarna kreeg ik les van Judith. Na haar les had ik steeds weer tonnen energie.  Dankzij Judith heb ik nu ook yoga ontdekt.

IMG 3556   IMG 3546

Ondertussen geeft Giada les bij Kinemusikei en amuseer ik me nog steeds. Ik kijk al uit naar het grote optreden in mei en hoop nog lang bij Kinemusikei te kunnen dansen!

Jolien Verhelst

vierkant kinemusikei dans 40

danspunt  

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.