Dansherinneringen Mia Boudewijn

Ik ben beginnen te dansen bij Kinemusikei toen ik 32 jaar was.  Dat was in 1981-1982. We hadden een heel strenge docente. Nee, veel gelachen werd er niet. We dansten toen heel strak. Van improvisatie hadden wij nog nooit gehoord. Maar van haar heb ik wel veel techniek geleerd. Een moeilijke oefening met de armen, waarbij de ene arm een tel later kwam dan de andere, kunnen Annemie en ik nu nog.

Als ik alle docenten moet opnoemen, denk ik dat ik er een paar ga vergeten. Maar ik herinner me Winke, Britt, Katia en natuurlijk de laatste Judith.

De dans waar ik nog veel herinneringen aan heb, was er een van Sofie Tack op muziek van Kitaro. Al haar groepen deden er aan mee plus de volwassenen. We hadden zwarte kleren aan, zelfs een zwart mutsje zodat we allemaal op elkaar leken. Soms moest je van de scene weglopen en dan zorgen dat je op het juiste moment weer opkwam.

Van Britt herinner ik me de dans zonder muziek. Er werd wel een gedicht voorgelezen in het Portugees. Heel moeilijk was dat om gelijk te blijven.

Mia

Mia2 001

 

Mijn favoriete dans was ‘If you can’t stand the heat’ van Katia Pire. We droegen bloemenjurken, blauwe schorten en ovenwanten. Echt een heel leuke dans.

Photo 1515934043788

Aan mijn laatste dans tijdens Dance Explosion 6 in 2014 heb ik ook mooie herinneringen. De choreografe was Judith Clijsters. Een deel van de dans was onze eigen inbreng. Het maken van de duetten, vond ik leuk.

In 2015 ben ik gestopt als danser bij Kinemusikei. Ik kreeg last van mijn knie en kon een tijd niet komen. Ik ben dan overgeschakeld op yoga. In de yogagroep waar ik nu ben, zijn de deelnemers allemaal minstens 20 jaar jonger. Af en toe vraagt er iemand : “Hoe lang doe jij al yoga?” Als ik zeg dat ik het twee jaar doe, zeggen ze : “Hoe komt het dat jij dat zo goed kunt?” – “Ik heb meer dan 30 jaar gedanst”, zeg ik dan.

Maar elke woensdag ga ik nog naar de dansles als verantwoordelijke van de kleutersdans, de prédans en de balletklas. En soms dans ik nog wel mee, bijvoorbeeld als er duetjes worden gedaan en het komt niet uit, dan doe ik graag mee.

20171025 143827 001

Mia

vierkant kinemusikei dans 40

danspunt  

Deze website gebruikt cookies om je surfervaring aangenamer te maken. Door verder te surfen ga je akkoord met het gebruik van deze cookies.